Petit choux, grundrecept
Petit choux, grundrecept
7 ingredienser
40 min
Fluffigt fina petit chouxer som du kan fylla med både matigt eller sött. Här är Johan Sörbergs grundrecept.
Ingredienser
- 250 g vatten
- 250 g mjölk
- 250 g smör
- 15 g salt
- 30 g strösocker
- 280 g vetemjöl
- 450 g ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
- Häll ner alla ingredienser utom vetemjöl och ägg i en kastrull. Låt koka upp.
- Blanda i vetemjöl och "rosta" smeten lite i kastrullen ett par minuter. När degen släpper kanterna och går ihop, ta bort kastrullen och låt stå ett par minuter.
- Blanda i ett ägg i taget, låt degen gå ihop innan du tillsätter nästa ägg. Spritsa ut degen i önskad storlek på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda ordentligt till en mörk gyllengulfärg, ca 20 minuter.