Petit choux, grundrecept

Petit choux, grundrecept
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Petit choux, grundrecept

7 ingredienser

40 min

Fluffigt fina petit chouxer som du kan fylla med både matigt eller sött. Här är Johan Sörbergs grundrecept.

Ingredienser

portioner st
  • 250 g vatten
  • 250 g mjölk
  • 250 g smör
  • 15 g salt
  • 30 g strösocker
  • 280 g vetemjöl
  • 450 g ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
  2. Häll ner alla ingredienser utom vetemjöl och ägg i en kastrull. Låt koka upp.
  3. Blanda i vetemjöl och "rosta" smeten lite i kastrullen ett par minuter. När degen släpper kanterna och går ihop, ta bort kastrullen och låt stå ett par minuter.
  4. Blanda i ett ägg i taget, låt degen gå ihop innan du tillsätter nästa ägg. Spritsa ut degen i önskad storlek på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda ordentligt till en mörk gyllengulfärg, ca 20 minuter.