Fläsklägg från Ängavallen i senap & persiljebuljong med rotfrukter

0 röster
1h 20 min
4

Riktig husmanskost som sköter sig själv på spisen.

Visa mer
1h 20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st fläsklägg
  • 2 st lagerblad
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st morot
  • 10 st vitpepparkorn
  • 3 msk skånsk senap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 bit kålrot
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 3 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 5 dl hönsbuljong
  • 5 dl vatten
  • 25 g smör
  • 0,5 dl cremefraiche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg fläsklägget i en kastrull med kryddor, lök och morot och täck med vatten. Koka upp och låt koka tills fläsket är mört, cirka 1 timme, alt i tryckkokare cirka 20 minuter. (Stick en stekgaffel i köttet, när den lossnar lätt är köttet klart).
  2. Ta upp lägget och häll 1-2 deciliter av buljongen i en kastrull. Vispa i senapen och persiljan.
  3. Koka upp och smaka av, slå buljongen över lägget vid servering.
  4. Skala och skär ner resten av rotfrukterna och lök i 2 centimeters bitar, koka i hönsbuljong och vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av en stund innan de stampas med en potatisstamp.
  5. Tillsätt creme fraiche och smör, smaka av med salt och peppar.
26 november 2007

Fler goda recept