Picklade rotfrukter

15 röster
25 min
8
Picklade rotfrukter
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Hemgjorda pickles är underbart gott till rostbiffen och andra kötträtter.

Visa mer
25 min
8

Du behöver

  • 400 g blandade rotfrukter, skalade
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk hel kummin
  • 0,5 msk hel fänkål
  • 1 bit hel kanel
  • 2 lagerblad
  • 0,5 dl strimlad bladpersilja
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär ner rotfrukterna i tunna skivor på mandolin. Koka upp alla övriga ingredienser utom persiljan och låt stå och dra i 30 minuter. Koka upp igen, sila och lägg i rotfrukterna och låt svalna. Måtta upp i en stor, ren glasburk och förvara svalt.
8 september 2008
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...