Peter Harrysons crème brûlée

Foto: TV4
Peter Harrysons crème brûlée
5 ingredienser
1h 30 min
En fransk klassisk efterrätt med bränt socker!
Dryck: Nugan Estate Botrytis Semillon, artnr 83140
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 6 äggulor
- 1 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 4 tsk rårörströsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Rör samman gulor och socker. Koka upp grädde och mjölk.
- Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under vispning, fördela smeten i 4 ugnssäkra portionsformar.
- Ställ formarna i en liten långpanna och häll kokande vatten runt dessa till halva formarnas höjd, ställ in i ugnen och låt dem gå klart i 50-60 min. Låt svalna.
- Fördela rårörssockret över ytorna och griljera dem sedan med luckan öppen tills sockret har smält i cirka 3 minuter eller bränn av med en liten gasolbrännare.