Peter Harrysons crème brûlée

Crème brulée
Foto: TV4

Peter Harrysons crème brûlée

Av: Peter Harryson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

5 ingredienser

1h 30 min

En fransk klassisk efterrätt med bränt socker!

Dryck: Nugan Estate Botrytis Semillon, artnr 83140

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 4 tsk rårörströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rör samman gulor och socker. Koka upp grädde och mjölk.
  3. Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under vispning, fördela smeten i 4 ugnssäkra portionsformar.
  4. Ställ formarna i en liten långpanna och häll kokande vatten runt dessa till halva formarnas höjd, ställ in i ugnen och låt dem gå klart i 50-60 min. Låt svalna.
  5. Fördela rårörssockret över ytorna och griljera dem sedan med luckan öppen tills sockret har smält i cirka 3 minuter eller bränn av med en liten gasolbrännare.