Persiljesallad med granatäpple
Persiljesallad med granatäpple
17 ingredienser
20 m
Persiljesallad med granatäpple och harissadressing blir ett perfekt tillbehör till middagen.
Ingredienser
- 200 g bulgur
- 1 salladslök, tärnad
- 2 dl olivolja
- 3 citroner
- 2 tomater, tärnade
- 100 g färsk bladpersilja, hackad
- 100 g mynta, hackad
- 2 dl granatäpple
- 0,5 gurka
- havssalt
- svartpeppar
Dressing
- 2-3 kvistar färsk timjan
- 1 tsk harissa
- 0,5 dl tahinipasta
- 1 citron, pressad
- 0,5 tsk za'atar
- 4 msk olivolja
Gör så här
- Lägg bulgur i en stor skål, täck med kallt vatten och låt ligga i 10 minuter.
- Putsa samt skiva löken och lägg skivorna i en skål med olja och citronsaft. Krydda rikligt med havssalt och svartpeppar.
- Blanda alla ingredienser med bulgurn.
- Tillsätt dressingen (se recept nedan) och blanda väl.
Dressing
- Blanda alla ingredienserna till dressingen. Om du upplever att den blir för tjock så addera lite vatten.