Persikopaj

Foto: TV4
Persikopaj
Ingredienser
- 150 g smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,25 dl vatten
Fyllning:
- 5-6 persikor, i halvor
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 citron, rivet skal
- 2 dl crème fraîche
Gör så här
- Sätt ugnen på 225° - 200°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
- Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
- Förgrädda pajskalet i 225°10 min. mitt i ugnen. Ta sen bort folien.
- Lägg persikohalvorna över pajen. Vispa ihop övriga ingredienser och slå över. Grädda klart i 200° ca 15 – 20 minuter.