Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Persikopaj
Foto: TV4
Persikopaj
Betyg: 4 av 5 (4 röster)
4
Spara
Av:
Köket.se
9
ingredienser
Fin försommardessert.
Fest
Ingredienser
portioner
150 g smör
3,5 dl vetemjöl
0,25 dl vatten
Fyllning:
5-6 persikor, i halvor
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 citron, rivet skal
2 dl crème fraîche
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225° - 200°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
Förgrädda pajskalet i 225°10 min. mitt i ugnen. Ta sen bort folien.
Lägg persikohalvorna över pajen. Vispa ihop övriga ingredienser och slå över. Grädda klart i 200° ca 15 – 20 minuter.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut