Persikasorbet med grädde och geléhallon
Persikasorbet med grädde och geléhallon
7 ingredienser
I den här fräscha efterrätten spelar vita persikor huvudrollen.
Vi inväntar ett ytterligare förtydligande av recept, samt på den "råa hallongrottan" som ligger på den röda läppformade tallriken.
Se Joakim Almqvist laga receptet

Ingredienser
- 600 g vit persika
- 150 g sockerlag (50/50 vatten socker)
- 10 gr sansho (vaniljolja)
- 100 g grädde (50% fetthalt)
- 60 g persikopuré
- 30 g hallonpuré
- 55 g sockerlag (50/50 vatten socker)
- 0.3 g gellan gummi
- 1 gelatinblad
Gör så här
Persikaglass
- Frys persikaköttet tillsammans med sockerlag i -22 grader tills den är stenhård. Kör i pacojet (glassmaskin) 2-3ggr.
Hallongelé
- Koka ihop persikopuré samt hallonpuré med gellan, sockerlag samt gelatin till 105 grader. Häll upp i hallongelé-formar och kyl tills de stelnat.
Servering
- Vispa grädden så den får lite luft samt börjar tjockna väldigt försiktigt. Kula sorben samt droppa ca 4-5 gr olja över sorben samt toppa med grädde. Arrangera enligt bild.