Persikasorbet med grädde och geléhallon

Persikasorbet med grädde och geléhallon ny
Joakim Almqvist KK 2023
Joakim Almqvist KK 2023

Persikasorbet med grädde och geléhallon

Av: Joakim Almqvist

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

I den här fräscha efterrätten spelar vita persikor huvudrollen.

Se Joakim Almqvist laga receptet

logo

Ingredienser

  • 600 g vit persika
  • 150 g sockerlag (50/50 vatten socker)
  • 10 gr sansho (vaniljolja)
  • 100 g grädde (50% fetthalt)
  • 60 g persikopuré
  • 30 g hallonpuré
  • 55 g sockerlag (50/50 vatten socker)
  • 0.3 g gellan gummi
  • 1 gelatinblad

Gör så här

Persikaglass

  1. Frys persikaköttet tillsammans med sockerlag i -22 grader tills den är stenhård. Kör i pacojet (glassmaskin) 2-3ggr.

Hallongelé

  1. Koka ihop persikopuré samt hallonpuré med gellan, sockerlag samt gelatin till 105 grader. Häll upp i hallongelé-formar och kyl tills de stelnat.

Servering

  1. Vispa grädden så den får lite luft samt börjar tjockna väldigt försiktigt. Kula sorben samt droppa ca 4-5 gr olja över sorben samt toppa med grädde. Arrangera enligt bild.