Frisk grekisk tarte med fikon och valnötter

Frisk grekisk tarte med fikon och valnötter
Foto: TV4

Frisk grekisk tarte med fikon och valnötter

Av: Pernilla - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Ingredienser

portioner

Botten

  • 2 dl fikon och dadlar, torkade (inte de minsta, hårda fikonen, de lite mjukare)
  • 1 dl valnötter

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl yoghurt
  • 4 gelatinblad
  • 1 msk honung

Serveras med

  • granatäpple
  • apelsin

Gör så här

Botten

  1. Kärna ur dadlarna om det är kärnor i.
  2. Blanda fikon och nötter i mixer.
  3. Pressa ut massan i botten på en form.

Fyllning

  1. Värm grädden.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.
  3. Blanda i yoghurten och gelatinbladen i den varma grädden.
  4. Rör om väl tills gelatinbladet smälter.
  5. Ha i honungen.
  6. Häll detta ovanpå fikonbotten i formen.
  7. Låt stå att stelna i kylskåpet.

Vid servering

  1. Dekorera med granatäppelkärnor och apelsinskivor.