Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Frisk grekisk tarte med fikon och valnötter
Foto: TV4
Frisk grekisk tarte med fikon och valnötter
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Pernilla - Stockholm
Från:
Halv åtta hos mig
8
ingredienser
Bakverk
Glutenfri bakning
Ingredienser
portioner
Botten
2 dl fikon och dadlar, torkade (inte de minsta, hårda fikonen, de lite mjukare)
1 dl valnötter
Fyllning
3 dl vispgrädde
3 dl yoghurt
4 gelatinblad
1 msk honung
Serveras med
granatäpple
apelsin
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Botten
Kärna ur dadlarna om det är kärnor i.
Blanda fikon och nötter i mixer.
Pressa ut massan i botten på en form.
Fyllning
Värm grädden.
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.
Blanda i yoghurten och gelatinbladen i den varma grädden.
Rör om väl tills gelatinbladet smälter.
Ha i honungen.
Häll detta ovanpå fikonbotten i formen.
Låt stå att stelna i kylskåpet.
Vid servering
Dekorera med granatäppelkärnor och apelsinskivor.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut