Frisk grekisk tarte med fikon och valnötter

Foto: TV4
Frisk grekisk tarte med fikon och valnötter
Ingredienser
Botten
- 2 dl fikon och dadlar, torkade (inte de minsta, hårda fikonen, de lite mjukare)
- 1 dl valnötter
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl yoghurt
- 4 gelatinblad
- 1 msk honung
Gör så här
Botten
- Kärna ur dadlarna om det är kärnor i.
- Blanda fikon och nötter i mixer.
- Pressa ut massan i botten på en form.
Fyllning
- Värm grädden.
- Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.
- Blanda i yoghurten och gelatinbladen i den varma grädden.
- Rör om väl tills gelatinbladet smälter.
- Ha i honungen.
- Häll detta ovanpå fikonbotten i formen.
- Låt stå att stelna i kylskåpet.
Vid servering
- Dekorera med granatäppelkärnor och apelsinskivor.