Perfekt smulpaj på rabarber

Perfekt smulpaj på rabarber

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

60 m

Ingenting är så ljuvligt gott som årets första rabarberpaj! Hemligheten med en lyckad smulpaj tycker jag är att man inte snålar med smulorna och att dom inte är för små. Det är viktigt att dom blir knapriga så grädda inte för kort tid. Många recept har högre temperatur och kortare tid. Prova den här, det är min favorit! /Sebastian

Ingredienser

portioner6 - 10
  • 600 g rabarber, skalad och skivad
  • 1 dl strösocker

Smuldeg

  • 2 dl vetemjöl, fint
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda sockret med rabarbern och lägg det i botten på en pajform
  3. Gör en smuldeg genom att lägga alla torra ingredienser i en bunke och blanda ner det rumsvarma smöret. Nyp ihop en smuldeg (det är godast om det är lite klumpar i "stenkulstorlek").
  4. Lägg på smuldegskulorna över rabarbern och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.