Perfekt smulpaj på rabarber

60 m
6 - 10

Ingenting är så ljuvligt gott som årets första rabarberpaj! Hemligheten med en lyckad smulpaj tycker jag är att man inte snålar med smulorna och att dom inte är för små. Det är viktigt att dom blir knapriga så grädda inte för kort tid. Många recept har högre temperatur och kortare tid. Prova den här, det är min favorit! /Sebastian

24 april 2017
60 m
6 - 10

Du behöver

  • 600 g rabarber, skalad och skivad
  • 1 dl socker

Smuldeg

  • 2 dl fint vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda sockret med rabarbern och lägg det i botten på en pajform 
 Gör en smuldeg genom att lägga alla torra ingredienser i en bunke och blanda ner det rumsvarma smöret. Nyp ihop en smuldeg (det är godast om det är lite klumpar i "stenkulstorlek").
  3. Lägg på smuldegskulorna över rabarbern och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept