Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Stuvad Lake a la Per
Foto: Martin Löf
Stuvad Lake a la Per
Betyg: 3.2 av 5 (19 röster)
19
Spara
Av:
Per Morberg
Från:
Vad blir det för mat
14
ingredienser
Ingredienser
portioner
700-800 g lake, filé
3 schalottenlökar
1 stjälkselleri, liten bit
0,5 fänkål
1 morot
0,35 purjolök
4 dl vispgrädde
2-3 dl vitt vin
3 äggulor
100 g smör
0,5 dl dill, hackad
salt (efter smak)
vitpeppar, nymalen, efter smak
Serveras med
potatis, pressad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Lake
Skär upp filéerna i mindre portionsbitar.
Smöra botten på en låg kastrull och lägg i fisken.
Salta, peppra och häll över vinet.
Låt sjuda upp och lägg på ett lock och sänk värmen.
Låt sjuda vidare 8-10 minuter. Köttet skall vara vitt när det är klart.
Grönsaker
Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar.
Ta sedan upp fiskbitarna och lägg i grönsakerna i fonden tillsammans med grädden.
Sjud sedan grönsakerna vidare tills de blir "krispigt" mjuka, med tuggmotstånd.
Smaka av med salt och peppar och en smörklick.
Lägg i fisken koka upp och rör sist ner äggulorna.
Vid servering
Garnera med hackad dill och servera med pressad potatis.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut