Per Morbergs nötkaka
Per Morbergs nötkaka
7 ingredienser
Jag är barnsligt förtjust i nötkaka. Jag kan äta upp halva kakan och dricka en liter mjölk till. Sen hoppar jag över middagen.
Ingredienser
- ca 50 g hasselnötter [1 dl malda]
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mal hasselnötterna i mixer.
- Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet.
- Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.
- Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i bunken med äggsmeten. Blanda också ner de malda hasselnötterna.
- Häll smeten i väl smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i cirka 40 minuter. Stjälp upp och låt svalna.