Pers explotion curd

Pers explotion curd
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Pers explotion curd

29

11 steg att laga

8 ingredienser

En syrlig lemon curd med krispiga digestivekex och söta hallon.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 citroner
  • 3-4 dl strösocker
  • ca 150 g smör
  • 6 ägg
  • färska hallon
  • ca 8 digestivekex
  • ca 2 dl grädde, vispad
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Lemon curd
    Använd ekologiska citroner, tvätta dem.
  2. Riv på fina sidan på rivjärnet och inte så långt in på vitan (då blir det för beskt).
  3. Pressa saften ur citronerna i en kastrull.
  4. Häll i strösocker, smör och äggen.
  5. Vispa i kastrullen.
  6. Koka ca 6 minuter. Rör hela tiden.
  7. Häll i glasburk och låt svalna.
  8. Vid servering
    Ta 4 glas.
  9. Smula ned 2 kex i varje glas.
  10. Häll över lemoncurden, hallonen och vispgrädden.
  11. Lägg på en liten citronmeliss på toppen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer