• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Per Morbergs galiamelonsallad

Per Morbergs galiamelonsallad
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs galiamelonsallad

4 steg att laga

12 ingredienser

Fruktsallad med melon, jordgubbar, hallon, apelsin, ananas, passionsfrukt och granatäpple. Toppa salladen med en klick crème fraiche smaksatt med cointreau.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 galiameloner
  • 2 passionsfrukter
  • 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • 1 ananas
  • 1 apelsin
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl Yoplait Gourmet crème fraiche 41 %
  • 2 msk cointreau
  • strösocker

Gör så här

  1. Dela melonen och gröp ur kärnorna. Skär av botten på melonen så att den står plant. Gröp även ut lite kött ner i en skål.
  2. Skala och skär ner ananas och apelsin. Pressa ner passionsfrukten och granatäpplet. Blanda runt med sockret.
  3. Riv ner skalet från citronen i crème fraichen och smaka av med sockret. Häll i cointreau.
  4. Fyll melonerna med fruktsalladen. Toppa med crème fraichen. Garnera med bären och ett blad från ananasen.