Chokladbollar

213 röster
10 min
25-40 bollar
Chokladbollar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
10 min
25-40 bollar

Du behöver

  • 200 g margarin (eller smör)
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 3 msk O’boy
  • 4 msk kaffe, kallt starkt
  • pärlsocker, för rullning (cocosflarn för de som inte vill ha så mycket sött i)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna utom kaffet och pärlsockret/kokosflarnen i en skål.
  2. Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.
  3. Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.
  4. Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och lägg dem på ett fat.
10 maj 2010