Rödvinskokta körsbär med hemlagad glass
Rödvinskokta körsbär med hemlagad glass
11 ingredienser
Ingredienser
Ingredienser hemlagad vaniljglass:
- 5 dl grädde
- 2,5 dl mjölk
- 5 gulor från stora ägg
- 2,25 dl strösocker
- 1 vaniljstång
Ingredienser till rödvinskokta körsbär:
- 0,5 kg körsbär
- 2 dl rött vin
- 1 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 4 nejlikor, skalet
- 2 kanelstänger
Gör så här
- Hemlagad glass:
- Koka upp gräddmjölken med vaniljstången, kluven på längden. Låt stå och dra medan äggulorna vispas med socker till skum över ett vattenbad. Häll i gräddmjölken och hetta upp till strax under kokpunkten (82 grader). Häll genom en sil och kör glassen i glassmaskin.
- Rödvinskokta körsbär:
- Värm körsbären tillsammans med rödvin, socker, skalet från vaniljstången, nejlikor och kanel i en kastrull. Koka upp och red av med 2 tsk arrowrot . Ta kastrullen från spisen och låt bigarråerna svalna i lagen. Lyft upp dem ur lagen och servera tillsammans med glassen.