Att koka och lägga in körsbär är ett riktigt gott sätt att ta tillvara på säsongens goda och smakrika körsbär. Gott att servera till hemgjord glass.
Ingredienser
portioner
Ingredienser hemlagad vaniljglass:
5 dl grädde
2,5 dl mjölk
5 äggulor, stora ägg
2,25 dl strösocker
1 vaniljstång
Ingredienser till rödvinskokta körsbär:
0,5 kg körsbär
2 dl rött vin
1 dl strösocker
1 vaniljstång
4 hela nejlikor, skalet
2 kanelstänger
Gör så här
Hemlagad glass:
Koka upp gräddmjölken med vaniljstången, kluven på längden. Låt stå och dra medan äggulorna vispas med socker till skum över ett vattenbad. Häll i gräddmjölken och hetta upp till strax under kokpunkten (82 grader). Häll genom en sil och kör glassen i glassmaskin.
Rödvinskokta körsbär:
Värm körsbären tillsammans med rödvin, socker, skalet från vaniljstången, nejlikor och kanel i en kastrull. Koka upp och red av med 2 tsk arrowrot . Ta kastrullen från spisen och låt bigarråerna svalna i lagen. Lyft upp dem ur lagen och servera tillsammans med glassen.