Hembakat bröd

Per Morberg 2018

Hembakat bröd

4 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp jäst
  • 12 dl vatten
  • 2 msk havssalt
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.
  2. Häll sedan i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
  3. Blanda runt degen tills den blir genomarbetad . Obs, degen skall vara
  4. Kladdig. Låt sedan degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
  5. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den
  6. Till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (ung. samma storlek som en hamburgare)
  7. Doppa bullarnas snittyta i en mjöl, sesam och flingsaltblandning Låt jäsa en 30-40 min till på plåten.
  8. Grädda i ugnens mitt i ca:10 minuter. Häll i en 1/2 kaffekopp med vatten under gräddning.