Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Shop
Podden
Sök
visa meny för konto
Hembakat bröd
Hembakat bröd
14
Spara
Av:
Per Morberg
Från:
Vad blir det för mat
4
ingredienser
Bröd
Limpor
Ingredienser
0,5 förp jäst
12 dl vatten
2 msk havssalt
6 dl vetemjöl
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.
Häll sedan i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
Blanda runt degen tills den blir genomarbetad . Obs, degen skall vara
Kladdig. Låt sedan degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den
Till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (ung. samma storlek som en hamburgare)
Doppa bullarnas snittyta i en mjöl, sesam och flingsaltblandning Låt jäsa en 30-40 min till på plåten.
Grädda i ugnens mitt i ca:10 minuter. Häll i en 1/2 kaffekopp med vatten under gräddning.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut