Chokladmousse med mynta

Foto: TV4
Chokladmousse med mynta
6 ingredienser
Serveras med mörk rom och nybryggt kaffe. För sina barnbarn gör man den med fördel utan kaffe och med ljus choklad.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 200 g choklad, mörk, (70 % kakao)
- 1 msk kaffe, nybryggt
- 5 dl grädde, lättvispad
- 1 dl grädde, vispad (till servering)
- 4 tsk choklad med apelsinsmak, (70 % kakao), finkrossad
- 4 myntakvistar till garnering
Gör så här
- Smält chokladen i vattenbad.
- Vispa chokladen och se till att det inte finns klumpar kvar.
- Tillsätt den lätt vispade grädden och kaffet och rör om tills det blir en slät smet.
- Häll upp i portionsskålar och ställ i kylskåpet minst en timme.
- Strössla över apelsinchokladen.
- Spritsa på en klick vispad grädde och garnera med en liten myntakvist.