Grillad sesamglazerad flankstek
Grillad sesamglazerad flankstek
15 ingredienser
Grillad sesamglazerad flankstek som serveras med smörslungad pak soi.
Ingredienser
Sesamglaze
- 2,5 msk rapsolja
- 5 msk ostronsås
- 2,5 msk sesamolja
- 2,5 msk soja
- 5 msk rostade sesamfrön
Jordnötsdipp
- 1,25 dl jordnötter, finhackade
- 2,5 tsk sambal badjak
- 2,5 msk sesamolja
- 2,5 dl kokosmjölk
- 5 tsk röd currypasta
- 2,5 msk rörsocker
- 2,5 msk fisksås
- 5 msk limefrukt, saft, pressad
Tillbehör
- 10 små pak soi
- 2,5 msk smör
Gör så här
Jordnötsdipp
- Mixa eller stöt jordnötterna i en mortel.
- Koka upp nötterna med de övriga ingredienserna och låt puttra i 10 minuter.
Flankstek
- Vispa ihop alla ingredienserna till glazen.
- Stek flanksteken i het panna och grilla färdigt tills innertemperaturen är 55 grader.
- Låt vila och skiva upp vid servering.
Pak Soi
- Dela pak soi i blad och förväll den snabbt ner den kyl den i isvatten och torka väl.Smörslunga den före serveringen.