Pepparrotskyckling

Pepparrotskyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pepparrotskyckling

14 ingredienser

Koka kyckling på samma sätt som man kokar pepparrotskött. Det går mycket fortare och blir delikat.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,5 kg kyckling, i delar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 morötter, i bitar
  • 6-8 steklökar
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad (litet)
  • färsk citronmeliss

Sås:

  • 1,5 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl buljong, silad
  • 1 dl kaffegrädde
  • salt
  • peppar
  • färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en gryta, slå på vatten så det täcker och tillsätt ingredienserna till koket. Använd 4-6 blad av citronmelissen. Sjud klart 30-40 minuter.
  2. Ta upp kycklingen och sila buljongen. Fräs ihop margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och grädde. Tillsätt pepparrot och krydda. Slå såsen över kycklingen, strö på extra pepparrot och lite citronmeliss.