Pepparrotskyckling

0 röster
4
Pepparrotskyckling
Foto: TV4

Koka kyckling på samma sätt som man kokar pepparrotskött. Det går mycket fortare och blir delikat.

Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,5 kg kyckling i delar
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 morötter, i bitar
  • 6-8 smålökar
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 litet lagerblad
  • citronmeliss

Sås:

  • 1,5 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl silad buljong
  • 1 dl kaffegrädde
  • salt och peppar
  • riven pepparrot efter smak

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en gryta, slå på vatten så det täcker och tillsätt ingredienserna till koket. Använd 4-6 blad av citronmelissen. Sjud klart 30-40 minuter.
  2. Ta upp kycklingen och sila buljongen. Fräs ihop margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och grädde. Tillsätt pepparrot och krydda. Slå såsen över kycklingen, strö på extra pepparrot och lite citronmeliss.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept