Pepparrotskyckling

Pepparrotskyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pepparrotskyckling

14 ingredienser

Koka kyckling på samma sätt som man kokar pepparrotskött. Det går mycket fortare och blir delikat.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 1,5 kg kyckling, i delar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 morötter, i bitar
  • 6-8 steklökar
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad (litet)
  • färsk citronmeliss

Sås:

  • 1,5 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl buljong, silad
  • 1 dl kaffegrädde
  • salt
  • peppar
  • färsk pepparrot, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg kycklingen i en gryta, slå på vatten så det täcker och tillsätt ingredienserna till koket. Använd 4-6 blad av citronmelissen. Sjud klart 30-40 minuter.
  2. Ta upp kycklingen och sila buljongen. Fräs ihop margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och grädde. Tillsätt pepparrot och krydda. Slå såsen över kycklingen, strö på extra pepparrot och lite citronmeliss.