Pepparkaksruta med vaniljfyllning

Pepparkaksruta med vaniljfyllning

20 ingredienser

1 h

Den här juliga pepparkaksrutorna med vaniljfyllning kan bli en ny favorit i år!

Khoisan Gourmet Vaniljpulver
Khoisan Gourmet vaniljpulver produkt NY 2024

Khoisan Gourmet Vaniljpulver

Vårt vaniljpulver består av hela malda vaniljstänger av högsta kvalitet för en ljuvlig äkta smak av vanilj.

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats

Pepparkakssmul

  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 100 g smör
  • 100 g strösocker (1,1 dl)
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 0,5 tsk ingefära

Kardemummabotten

  • 250 g smör (rumstempererat)
  • 70 g strösocker (0,78 dl)
  • 70 g farinsocker (0,93 dl)
  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma

Vaniljfyllning

  • 100 g ägg (2 st)
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 150 g kvarg
  • 250 g crème fraîche

Gör så här

Håll skärmen tänd

Pepparkakssmul

  1. Blanda ihop alla ingredienser till pepparkassmulet för hand eller i en bakmaskin. Ställ åt sidan.

Kardemummabotten

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop rumstempererat smör tillsammans med strösocker och farinsocker.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt de i smörblandningen.
  4. Tryck ut degen i en form, jag använde en ugnsform på 27 x 21 cm.

Vaniljfyllning

  1. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljpulver.
  2. Vänd ner kvarg och crème fraîche. Blanda försiktigt ihop smeten och häll den över degen i formen. Toppa med pepparkakssmulet.
  3. Baka kakan på 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna, skär i bitar och servera med lite florsocker.