Pepparkakslatte

Pepparkakslatte
Foto: Khoisan Gourmet

Pepparkakslatte

13 ingredienser

Vill du lyfta din juletid till en helt ny nivå av smak och mys? Då bör du testa vår Khoisans Pepparkakslatte – en underbar kaffedryck som fångar hela känslan av jul i varje klunk.

Khoisan Gourmet Florsött
Khoisan Florsött ny

Khoisan Gourmet Florsött

Florsött är det perfekta kalorifria alternativet till florsocker för frosting, glasyr, dekoration och andra desserter.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 dl kaffe, nybryggt eller 1 shot espresso
  • 2,5 tsk äppelpuré (valfritt men rekommenderas för en rik smak)
  • 1-1,5 tsk pepparkakskrydda
  • 2 dl havredryck
  • 2 tsk Khoisan Gourmets florsött

Tillbehör

  • pepparkakskrydda
  • vispgrädde
  • pepparkaka

DIY-Pepparkakskrydda

  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen nejlika
  • 0,13 tsk malen muskot

Gör så här

Pepparkakskrydda:

  1. Blanda kryddorna. Förvara kryddblandningen i en tätslutande burk.
  2. Använd bara en tesked från denna blandning till receptet nedan
  3. Du kan vilja lägga till mer beroende på hur stark du vill ha den.

Pepparkakslatten:

  1. Börja med att brygga en kopp kaffe.
  2. Blanda sedan pepparkakskryddor och Khoisan Gourmets kalorifria florsött i en liten skål. Vispa
  3. tills det inte finns några klumpar kvar.
  4. Häll havremjölk i en kastrull på medelvärme, se till att temperaturen inte överstiger 65 grader.
  5. Det är viktigt att inte låta mjölken koka för att bibehålla den släta och krämiga konsistensen. Du
  6. kan också använda en mjölkskummare för detta om du har en. I detta fall, när mjölken är
  7. halvvärmd, tillsätt pepparkakskrydda med florsött och fortsätt köra maskinen.
  8. Häll annars den havremjölken i en kastrull tillsammans med pepparkakskrydda- och
  9. florsöttblandningen.
  10. Nu är det dags att vispa mjölken tills den är fluffig och skummig. Du kan använda en visp eller
  11. en mjölkskummare för att uppnå perfekt konsistens.
  12. Häll äppelpuré i glaset.
  13. Häll sedan pepparkakorna med florsöttblandningen och havremjölk över äppelpurén.
  14. Fyll glaset med nybryggt kaffe eller espresso.
  15. Garnera med en nypa pepparkakskrydda, dekorera med vispgrädde och pepparkaka om så önskas.