I samarbete med Kockens

Pepparkakskola i strut

2 röster
30 m
20-25 st
Kockens Pepparkakskola i strut
Foto: Jönsson Bilder

Gör en kryddig julkola i strut - lite roligare och lite godare!

Visa mer
30 m
20-25 st

Du behöver

  • 2 dl socker
  • 1 dl muscovado råsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk smör
  • 1 msk Kockens kanel malen
  • 1 tsk Kockens kardemumma malen
  • 1 tsk Kockens ingefära malen
  • 0,5 tsk Kockens kryddnejlika malen

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser utom kryddorna i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning. Låt alltsammans sjuda på svag värme till ca 130-135 grader.
  2. Rör om då och då. Mot slutet av sjudningen siktas kryddorna ner. Använd gärna termometer (ju högre temperatur desto hårdare kola) eller gör kulprovet (ringla ner smet i ett glas med kallt vatten, kan man ta upp den och forma en kula är smeten färdig).
  3. Klipp kvadrater av bakplåtspapper och dela dem på mitten till trekanter. Forma strutar och fäst samman med häftklammer så de håller ihop. Sätt dem stående i en skål fylld med socker så de blir lätta att fylla.
  4. Låt stå och svalna tills de blir halvmjuka och sätt i delade sugrör av hård papp. Låt stelna i kyl. Är kolan mjuk förvara dem i kylen.
27 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept