• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pepparkaksgranola

Pepparkaksgranola

6 steg att laga

11 ingredienser

40 m

Vad är väl lyxigare än en god och hemgjord granola med pepparkakssmak i juletid? Perfekt till den härliga frukosten, mellanmålet eller att toppa desserten med.

soygurt_vanilj_planti

Laga mer växtbaserat med Planti

Det här receptet passar perfekt med Soygurt vanilj.

Ingredienser

portioner1 plåt
  • 1 msk malen kanel, mald
  • 1 msk malen nejlika, mald
  • 1 msk malen ingefära, mald
  • 1 dl blandade nötter, hackade
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 4 dl rågflingor
  • 7 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 0,75 dl solrosolja
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1,5 dl torkade tranbär

Gör så här

  1. Rör samman kanel, nejlika och ingefära i botten på en stor bunke.
  2. Grovhacka och häll ner nötterna och tillsätt solroskärnor, rågflingor och havregryn.
  3. Smörj en långpanna med olja (alternativt klä den med bakplåtspapper) och bred ut blandningen däri.
  4. Blanda ihop vatten, solrosolja samt lönnsirap och ringla över grynen. Krama in vätskan med händerna. Det gör inget om det bildas klumpar, det ger bara extra crunch.
  5. Sätt in formen i mitten av ugnen i 30 minuter. Rör om i granolan var tionde minut.
  6. Blanda i tranbären när müslin svalnat och förvara i en lufttät burk. Servera gärna med växtbaserad yoghurt Planti Soygurt vanilj för en ljuvlig morgonstund.