Pepparkaksgranola

Pepparkaksgranola
Foto: Planti

Pepparkaksgranola

12 ingredienser

40 m

Vad är väl lyxigare än en god och hemgjord granola med pepparkakssmak i juletid? Perfekt till den härliga frukosten, mellanmålet eller att toppa desserten med.

Planti Soygurt Vanilj
Planti produkt soygurt vanilj NY

Planti Soygurt Vanilj

Soygurt Vanilj är ett gott växtbaserat alternativ till yoghurt - underbart krämig och med en god smak av lyxig vanilj.

Läs mer

Ingredienser

portioner plåt
  • 1 msk malen kanel, mald
  • 1 msk malen nejlika, mald
  • 1 msk malen ingefära, mald
  • 1 dl blandade nötter, hackade
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 4 dl rågflingor
  • 7 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 0,75 dl solrosolja
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1,5 dl torkade tranbär

Till servering

  • Planti Soygurt vanilj

Gör så här

  1. Rör samman kanel, nejlika och ingefära i botten på en stor bunke.
  2. Grovhacka och häll ner nötterna och tillsätt solroskärnor, rågflingor och havregryn.
  3. Smörj en långpanna med olja (alternativt klä den med bakplåtspapper) och bred ut blandningen däri.
  4. Blanda ihop vatten, solrosolja samt lönnsirap och ringla över grynen. Krama in vätskan med händerna. Det gör inget om det bildas klumpar, det ger bara extra crunch.
  5. Sätt in formen i mitten av ugnen i 30 minuter. Rör om i granolan var tionde minut.
  6. Blanda i tranbären när müslin svalnat och förvara i en lufttät burk. Servera gärna med växtbaserad yoghurt Planti Soygurt vanilj för en ljuvlig morgonstund.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Saffranssmoothie

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer