Pepparkaksdammsugare
Pepparkaksdammsugare
6 ingredienser
30 m
Nu till jul passar de här dammsugarna med pepparkakssmak riktigt bra!
Se Sophie Dahlbäck laga receptet

Ingredienser
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 dl florsocker
- 1 msk kakao
- 400 g pepparkaka (mjuk)
- ca 350 g marsipan
- ca 200 g vit bakchoklad
Gör så här
- Vispa smör, florsocker och kakao till en krämig massa.
- Blanda ner kaksmulorna och vispa tills allt gått ihop.
- Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut längder på ca 2 cm i diameter. Lägg längderna på en bricka klädd med bakplåtspapper och sätt in i frysen. (Om du inte använder spritspåse så ställ in smeten i frysen ca 5 minuter och rulla sedan ut längderna).
- Kavla ut marsipanen ca 2 mm tjock och lägg rullarna ovanpå. Rulla ihop, ett varv per rulle, och skär bort överflödig marsipan. Se till att marsipanen sluter om ordentligt.
- Lägg in rullarna i kylen i ca 15 minuter.
- Dela dem sedan i ca 5 cm långa bitar. Sätt in i kylen igen medan du smälter chokladen.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Doppa ändarna på dina kalla dammsugare och låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem på brickan.
- Ringla lite choklad över dammsugarna med en tesked eller spritspåse. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylen.