Pepparkakscheesecake i glas

NYHET
Pepparkakscheesecake i glas
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Pepparkakscheesecake i glas

9 ingredienser

30 min + tid i kyl

Den här enkla cheesecaken med pepparkakor och lingon serveras i glas och blir riktigt festlig till jul.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 15 pepparkakor
  • 25 g smör, smält

Fyllning

  • 300 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 daimchoklad [56 gram]

Topping

  • 1 dl dulce de leche

Servering

  • lingon, färska, tinade frysta eller torkade

Gör så här

Botten

  1. Krossa pepparkakorna i en matberedare eller med en kavel.
  2. Blanda pepparkakorna med smält smör och fördela massan i fyra glas. Ställ in i kylen.

Fyllning

  1. Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en skål tills det blir fluffigt.
  2. Blanda i hackad daim och häll ner fyllningen i glasen.

Topping

  1. Mät upp dulce de lechen i en skål och mikra i ca 30 sekunder. Rör runt och låt det svalna.
  2. Häll dulce de lechen över cheesecaken och låt svalna i kylen en liten stund till.

Servering

  1. Cheseecaken är som godast när den fått stå i kylen i en timme men går att servera på en gång.
  2. Toppa med lingon.