Risotto med kycklingfilé och karljohansvamp

48 röster
35 min
2
Risotto med kycklingfilé och karljohansvamp
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En nyttig risotto att avnjuta!

Visa mer
35 min
2

Du behöver

  • 4 dl avorioris
  • 7 dl köttbuljong
  • 1,5 dl karljohansvamp, torkad (eller 3 dl färsk)
  • 1 msk olivolja
  • 4 schalottenlökar
  • 1 dl riven ost, 10 % fett
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl sherry
  • 2 kycklingfiléer, 120 - 150 gram styck
  • salt
  • peppar
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • parmaskinka till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlök och fräs tillsammans med svampen i olivolja i en kastrull. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den sedan tillsammans med svampen och löken. Lägg i riset i samma kastrull och fräs.
  2. Tillsätt sherry och vitt vin. Låt stå och puttra och späd lite i taget med kalvfond. Rör hela tiden så att inte riset fastnar i botten. Riv sedan i lite ost och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite strimlad parmaskinka till!
25 oktober 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept