Fläskfilé i ost- och senapssås

Pelle Johansson

Fläskfilé i ost- och senapssås

12 ingredienser

20 min

Bjud på riktigt god och lättlagad fläskfilé!

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör- & rapsolja
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl Kvibille Präst, riven

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 minuter.
  4. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.