Marockansk kikärtssoppa

0 röster
30 min
4
Marockansk kikärtssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En färdigköpt tomatsoppa kryddas här upp och får marockansk smak.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp tomatsoppa
  • 2 gula lökar
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 1 förp kikärtor [400 g]
  • 1 l mild tomatsoppa (färdigköpt)
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • 2 dl matyoghurt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Tillsätt kikärter och tomatsoppa.
  2. Låt soppan koka upp. Tvätta citronen noggrant, torka och riv av skalet. Krydda soppan med citronskalet, salt och peppar. Servera med matyoghurt.

Laddar fler recept...