Valnötsbröd

Valnötsbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Valnötsbröd

7 ingredienser

1h 20 min

Valnötsbrödet är perfekt att bryta och servera till grytor eller soppor.

Ingredienser

portioner
  • 1 l vatten
  • 2 förp torrjäst
  • 1,5 kg vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk olja
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37 grader och lös upp torrjästen. Blanda i de andra ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Jäs övertäckt med duk i cirka 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma till bullar som får jäsa igen i ca 30 minuter på smorda plåtar under duk. Sätt ugnen på 225 grader efter halva jästiden.
  3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.