Äppeltarte

1 röst
30 min
4
Äppeltarte
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ljumma små äppeldrömmar som smälter i munnen!

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 förp djupfryst smördeg
  • 4 äpplen av syrlig sort
  • 4 msk florsocker
  • 250 g kesella vanilj
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Tina smördegen och kavla ut den med lite mjöl.
  3. Gör rundlar av degen med hjälp av ett glas.
  4. Skala äpplena, skär dem i tunna klyftor och lägg dem på smördegsplattorna. Sikta rikligt med florsocker över.
  5. Lägg över plattorna på en plåt med bakplåtspapper och baka högt i ugnen tills allt blir gyllenbrunt, cirka 15 minuter.
  6. Gör kesellablandingen under tiden: Mortla kardemummakärnorna och blanda med kanelen och vaniljsockret.
  7. Lägg i blandningen i vaniljkesellan, rör om och ställ in i kylen.
  8. Servera varje äppeltarte med en klick av kesellablandningen.
19 augusti 2008
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept