Flygande Jacob
Flygande Jacob
6 ingredienser
30 min
Färdiggrillad kyckling, jordnötter, knaperstekt bacon, chilisås, grädde och bananer i en oslagbar kombination. Flygande Jacob är en riktig klassiker!
Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.
Ingredienser
- 3 dl mellangrädde
- 1 dl chilisås
- 1 dl jordnötter
- 1 grillad kyckling
- ca 140 g bacon
- 2 bananer
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta bort skinn och ben från din grillade kyckling. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
- Skala och dela bananerna på längden.
- Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
- Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
- Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.
Matsortera dina bananskal och renset från kycklingen till återvinning och njut av din Flygande Jacob!