Flygande Jacob

Flygande Jakob
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Flygande Jacob

1138

6 ingredienser

30 min

Färdiggrillad kyckling, jordnötter, knaperstekt bacon, chilisås, grädde och bananer i en oslagbar kombination. Flygande Jacob är en riktig klassiker!

Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.

läs mer
Bli en mästare på såser - miljö

Bli en mästare på sås med Tommy Myllymäki!
Läs mer här >>

Ingredienser

portioner

Flygande Jacob

  • 3 dl mellangrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 1 grillad kyckling
  • ca 140 g bacon
  • 2 bananer

Gör så här

  1. Flygande Jacob
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från din grillade kyckling. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Skala och dela bananerna på längden.
  4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
  5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
  7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.
  8. Matsortera dina bananskal och renset från kycklingen till återvinning och njut av din Flygande Jacob!