Pekannötspaj med bourbonglass

POPULÄRT
Pekannötspaj med bourbonglass
Foto: Tv4

Pekannötspaj med bourbonglass

Av: Anna - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

8 h

Avsluta middagen med den här festliga pajen med pekannötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pajdeg

  • 150 g vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 113 g saltat smör, kall och tärnad
  • 2 ml vatten, iskallt

Pecan pie

  • 250 g strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk vatten, kallt
  • 56 g saltat smör
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 145 g pekannötter, hackade

Bourbon vaniljglass

  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g kondenserad mjölk
  • 2 msk vaniljpulver
  • 3 msk bourbon (Jag använder Maker’s Mark)

Gör så här

Pajdeg

  1. Blanda ihop mjöl och salt. Arbeta in smöret.
  2. Tillsätt lite iskallt vatten i taget.
  3. Forma en boll med degen och slå in med plastfolie. Låt vila en stund.
  4. Rulla sedan ut degen och placera i en pajform.

Pecan pie

  1. Sätta ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp socker, majsstärkelse, ljus sirap, vatten och smör i en kastrull.
  3. Ta bort kastrullen från värmen.
  4. Vispa ägg till en skum i en skål. Blanda ner ägg i sirapsblandningen. Tillsätt salt, vaniljpulver och pekannötter.
  5. Häll blandningen över pajdegen i formen. Baka i 45-50 minuter. Kyla tills den stelnat.

Bourbon vaniljglass

  1. Vispa grädden tills den är fluffig.
  2. Vispa ihop mjölk, vaniljpulver och bourbon i en annan skål. Vänd ihop blandningarna.
  3. Häll glassmeten i en brödform och täck med plastfolie. Ställ i frysen i 8 timmar. Servera!