Smörstekt abborrefilé med primörer, oliver Taggiasche

Foto: Sara Palmquist/tv4
Smörstekt abborrefilé med primörer, oliver Taggiasche
10 ingredienser
En utsökt smörstekt filé på abborre som serveras med härliga primörer.
Ingredienser
- 600 g byxad abborrefilé
- 100 g Nicoise Oliver
- 8 gröna sparrisar
- 1 knippe med knippemorötter
- 3 svartrötter
- 1 ask sockersnapsar
- 50 g parmesanost, riven
- olivolja
- 2,5 dl kalvbuljong
- färskpotatis
Gör så här
- Förbered alla pimörer.
- Koka dem i saltat vatten al dente.
- Mjöla och smörstek aborrefiléerna, lyft och håll varmt.
- Stek primörerna, tillsätt kalvbuljongen. Reducera till bra konsistens.
- Avsluta med parmesan, oliver, salt och peppar.
- Servera med nykokt färskpotatis.