Peanutbutter- och pumpaglass

NYHET
Peanutbutter- och pumpaglass
Foto: Ulrika Pousette
Matilda Klarqvist
Matilda Klarqvist

Peanutbutter- och pumpaglass

Av: Matilda Klarqvist

Från: Queen green

5 ingredienser

45 min + 6 h i frysen

Jordnötssmör och pumpa är som gjorda för äktenskap. Det är som i alla bra relationer: de är goda var för sig, men lyfter verkligen varandra till något mer. Pröva förresten att lägga till en matsked jordnötssmör i andra rätter med
pumpa. Det funkar alltid! (Fast vem är jag att ge expertråd när det gäller äktenskap?)

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 700 g butternutpumpa
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad (à 397 g)

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i cirka 3 × 3 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnsform.
  2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och tillaga i cirka 20 minuter, tills pumpan är helt mjuk.
  3. Mixa pumpan till en slät puré tillsammans med jordnötssmör och salt. Låt purén kallna.
  4. Vispa grädden fluffig och vänd ner kondenserad mjölk och pumpapurén.
  5. Häll smeten i en form som rymmer minst 1 ½ liter. Ställ i frysen i minst 6 timmar.