• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Peanut butter cupcakes

Peanut butter cupcakes
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Peanut butter cupcakes

6 steg att laga

16 ingredienser

1 h

Saftiga jordnötsmuffins som toppas med en riktigt härlig och len jordnötsfrosting. Succé på fikabordet!

Tips! Om du inte har vitvinsvinäger och mjölk hemma kan du istället använda filmjölk.

Ingredienser

Cupcakes

  • 200 g standardmjölk [2 dl]
  • 5 g vitvinsvinäger [0,5 msk]
  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 3 g bikarbonat [0,5 tsk]
  • 2 g bakpulver [0,25 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 150 g farinsocker [2 dl]
  • 50 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g crunchy jordnötssmör [1,5 dl]
  • 55 g ägg [1 st]

Frosting

  • 200 g creamy jordnötssmör [2 dl]
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 120 g florsocker [2 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 100 g vispgrädde [1 dl]

Gör så här

  1. Cupcakes
    Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Blanda mjölk och vinäger i en bunke.
  2. Sikta ner mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt i en annan bunke. Vispa ner ägget. Blanda i de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar. Blanda tills det blir en slät smet.
  4. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 19 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  5. Frosting
    Vispa jordnötssmör, smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Vispa tills det blir en jämn frosting. Tillsätt slutligen saltet och därefter grädden i omgångar. Vispa tills det blir en fast och fin frosting.
  6. Spritsa frosting på varje cupcake.