Peanut butter and jelly cookies

NYHET
koket.se
Peanut butter and jelly cookies
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Peanut butter and jelly cookies

11 ingredienser

Roy hämtar inspiration från USA och gör en variant på hallongrottor med jordnötssmör i degen och hackade jordnötter på toppen.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Cookie

  • 240 g vetemjöl [4 dl]
  • 3 g bakpulver [3/4 tsk]
  • 4 g vaniljsocker [1/2 msk]
  • 2 g salt [1/4 tsk]
  • 250 g jordnötssmör (creamy)
  • 150 g smör (rumstemperatur)
  • 110 g farinsocker [1 1/2 dl]
  • 95 g strösocker [1 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • ca 1,5-2 dl rostade jordnötter
  • ca 0,5-1 dl hallonsylt

Gör så här

Cookies

  1. Sätt ugnen på 190 grader (varmluft).
  2. Blanda med en visp samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  3. Vispa ihop smör och jordnötssmör. Tillsätt strösocker och farinsocker och vispa fluffigt i en köksassistent.
  4. Blanda ner ägg och sist de torra ingredienserna, arbeta ihop till en deg.
  5. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla bitarna till bollar. Rulla dem i finhackade jordnötter.
  6. Lägg dem på plåt och tryck till en grop i mitten av kakan, fyll hålet med hallonsylt.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills kakorna har fått lite fin färg.
  8. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt. Förvara kakorna torrt.