Peach Melba

10 röster
4
Peach Melba
Foto: TV4

Då den berömda australiska sångerskan Nellie Melba besökte London komponerade köksmästare Escoffier denna rätt till hennes ära. I originalreceptet används hela, färska persikor. Då kokas de i sockerlag och får kallna i lagen.

Visa mer
4

Du behöver

  • 8 konserverade persikohalvor
  • Hallonsås:
  • 400 g hallon
  • 1 dl florsocker, knappt
  • 1 msk svartvinbärsgelé

Till servering:

  • 0,5 liter vaniljglass
  • färska eller frysta hallon

Gör så här

  1. Hallonsås: Mixa hallonen och rör ner florsockret. Sila såsen genom en fin sikt och tillsätt gelén.
  2. Skär vaniljglassen i skivor och ta ut fyra rundlar med stansare eller med ett glas. Placera rundlarna på fyra assietter.
  3. Lägg två persikohalvor på varje glassrundel, häll hallonsås över och dekorera eventuellt med hallon.
12 maj 2009

Laddar fler recept