Pavlova - se & gör

71 röster
2 h
Pavlova - se & gör
Foto: TV4

Konditorn Johan Sörberg visar steg för steg hur gör en riktigt god pavlova. Välj själv om du gör små portionsbakelser eller en stor botten.

Visa mer
2 h

Du behöver

Pavlova

  • 300 g strösocker
  • 150 g äggvita
  • ev. mörk choklad, smält

Fyllning

  • vispgrädde
  • lime, skalet
  • bär
  • frukt
  • choklad, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pavlova
    Rör ihop socker och äggvita.
  2. Värm under omrörning till mellan 40-60 grader.
  3. Vispa vitt och pösigt till rumstemperatur. Smaksätt eventuellt med choklad, kryddor eller nötter.
  4. Spritsa eller klicka ut till valfri storlek på bakplåtspapper.
  5. Grädda i 110 grader, 1-1,5 h för en stor tårtbotten, 40 minuter för portionsstorlekar.
  6. Fyllning
    Vispa grädde och smaksätt med limeskal.
  7. Klicka ut limegrädden på den kalla pavlovan.
  8. Dekorera med bär, frukter och choklad efter eget tyckte och smak.
27 september 2016

Laddar fler recept...