Pavlova med bergamot
Pavlova med bergamot
14 ingredienser
1 h + tid i kyl
Krispiga maränger med krämig curd, knapriga nötter och grädde är smått oslagbart som dessert!
Se Sahin Erdal laga receptet

Ingredienser
Maräng
- 200 g äggvita
- 200 g strösocker
- 200 g florsocker
Curd med bergamott
- 300 g ägg
- 300 g strösocker
- 150 g bergamottsaft
- 200 g osaltat smör
Pistage brittle
- 35 g strösocker
- 35 g glykos
- 150 g pistagenötter
- 15 g smör
- flingsalt
Servering
- blodapelsin
- grädde
Gör så här
Maräng
- Vispa äggvita och strösocker tills du får en fluffig och fast konsistens.
- Häll i florsockret och rör runt med en slickepott.
- Spritsa eller klicka upp marängsmeten på en plåt.
- Baka i ugn på 120 grader i 45 minuter.
Curd med bergamott
- Vispa ägg och hälften av sockret fluffigt.
- Koka upp bergamottsaft med resten av sockret.
- Vispa ihop allt förutom smöret och fortsätt vispa tills du får en krämig konsistens.
- Vispa sedan ner kallt smör.
- Låt svalna i kylen i 4 timmar innan servering.
Pistage brittle
- Gör en karamell på socker och glykos, var inte rädd för att gå långt med karamellen.
- Addera pistagenötterna med en slickepott, vänd runt.
- Tillsätt smöret och fortsätt röra.
- Häll upp blandningen på en silikonmatta. Platta till massan och strö över flingsalt.
Servering
- Fördela curden på tallrikar.
- Skär upp några blodapelsinklyftor utan skal och lägg ovanpå curden.
- Placera marängen ovanpå och toppa med vispad grädde samt hackad pistage brittle.