Paul Svenssons variant på steak sandwich hämtar inspiration från det klassiska danska smörrebrödet med rostbiff och remouladsås. En mackmiddag med fantastiska smaker.
1 dl kikärtsspad (från förpackning med färdigkokta kikärtor)
1 msk curry
1 msk vinäger
1 msk dijonsenap
2-3 dl rapsolja
1 burk pickles
salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 120 grader.
Krydda köttet runt om med salt och svartpeppar. Stek det i olja i en stekpanna runt om tills det fått fin färg.
Lägg över köttet i en ugnsform och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 56 grader, Tag ut köttet, slå gärna in det i smörpapper och låt det sedan ligga och vila.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
Skär potatis i skivor och lägg i det kokande vattnet. Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg i den när potatis nästan är klar.
Ansa rädisorna och halvera dem på längden, se till att behålla lite av stjälk och blad på rädisorna. Lägg rädisorna och blast i ett durkslag
Sila av vattnet över rädisorna så dom blir lätt skållade.
Låt grönsaker svalna helt.
Mixa kikärtsspad med senap, curry, vinäger och salt. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning så att det blir en tjock majonnäs.
Häll av och hacka pickles. Blanda majonnäs med grönsaker och hackad pickles. Smaka av med salt och peppar.
Stek rågbröd frasigt eller rosta i brödrost
.
Toppa bröden med krämig sallad och tunna skivor kött. Avsluta med rostad lök och krasse.