Laxrullar med philadelphiaost och wasabi

Laxrullar med philadelphiaost och wasabi
Foto: Susanne Hallmann

Laxrullar med philadelphiaost och wasabi

29

4 steg att laga

9 ingredienser

20 min

Philadelphiaost och wasabi är en perfekt kombination i denna laxrulle med extra sting. Wasabi påminner om pepparrot, som är ett bra alternativ om det är svårt att få tag på wasabi. Med grönsaker till blir rullarna en komplett liten rätt. /Paula
Receptet är från kokboken Lax – från vardag till lyx.

Läs mer om boken och kolla in fler recept från

Lax – från vardag till lyx


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 skiva gravad lax (eller kallkrökt, ca 200 g)
  • 125 g färskost
  • 2-3 cm wasabi (på tub)
  • örtkrydda (efter smak)
  • flingsalt

Till servering

  • salladsmix
  • körsbärstomater
  • salladsärtor
  • rostade frön (t ex pumpa- eller solrosfrön)

Gör så här

  1. Blanda osten med wasabin, örtkryddorna och salt. Smaka av så det inte blir för mycket wasabi eller för salt.
  2. Bred ut blandningen på laxskivorna och rulla ihop dem. Laxskivorna får inte vara för tunna, då är de svåra att rulla ihop.
  3. Lägg upp och servera med salladsblad, tomater och sugar snaps.
  4. Strö över rostade frön.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer