Laxsallad med färskpotatis

Laxsallad med färskpotatis
Foto: Susanne Hallmann

Laxsallad med färskpotatis

Av: Paula Ahlsén Söder

Från: Lax – från vardag till lyx

12 ingredienser

1h

En riktigt somrig sallad som passar lika bra på midsommarbordet som på en enkel lunch. /Paula - Receptet är från kokboken Lax – från vardag till lyx.

Läs mer om boken och kolla in fler recept från

Lax – från vardag till lyx

Ingredienser

portioner
  • 400 g gravad lax, i bit
  • 1 kg färskpotatis
  • 2-3 salladslökar
  • 2 dl gröna oliver, utan kärnor
  • 0,5 dl kapris
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl färska örter, hackade (t ex persilja, basilika, mynta, citronmeliss, oregano)
  • svartpeppar (efter smak)
  • flingsalt

Till dekoration

  • oliver
  • kapris

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka den mjuk.
  2. Låt den kallna.
  3. Skär potatisen i bitar och lägg i en skål.
  4. Hacka salladslök och oliver.
  5. Blanda lök, oliver och kapris med potatisen.
  6. Blanda en sås på yoghurt, senap och färska kryddor.
  7. Häll yoghurtsåsen över potatissalladen och rör om väl.
  8. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
  9. Skär laxen i små kuber och lägg ovanpå potatissalladen.
  10. Strö över oliver och kapris.
  11. Servera gärna med ett gott nybakat bröd.