Svamplasagne med prosciutto, parmesan och oregano
Svamplasagne med prosciutto, parmesan och oregano
Ingredienser
- 6 karljohansvampar, tärnade
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 5 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- 6 skivor prosciutto (lufttorkad skinka)
- 50 g parmesanost, hyvlad
- 1 kruka oregano
- 4 lasagneplattor
- 200 g blandad svamp
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Fräs karljohansvampen med lök, sikta över vetemjöl och slå på grädde och mjölk.
- Koka ihop till såskonsistens.
- Varva svampkräm, pastaplattor, prosciutto och parmesan, avsluta med svampkräm.
- Gratinera i ugn på 200 grader i ca 15 min.
- Stek den blandade svampen och lägg den ovanpå lasagnen.
- Garnera med oregano och parmesan.