Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Svamplasagne med prosciutto, parmesan och oregano
Svamplasagne med prosciutto, parmesan och oregano
Betyg: 4 av 5 (21 röster)
21
Spara
Av:
Paul Svensson
Från:
Nyhetsmorgon
12
ingredienser
Ingredienser
portioner
6 karljohansvampar, tärnade
2 schalottenlökar, finhackade
5 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
6 skivor prosciutto (lufttorkad skinka)
50 g parmesanost, hyvlad
1 kruka oregano
4 lasagneplattor
200 g blandad svamp
salt
vitpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Fräs karljohansvampen med lök, sikta över vetemjöl och slå på grädde och mjölk.
Koka ihop till såskonsistens.
Varva svampkräm, pastaplattor, prosciutto och parmesan, avsluta med svampkräm.
Gratinera i ugn på 200 grader i ca 15 min.
Stek den blandade svampen och lägg den ovanpå lasagnen.
Garnera med oregano och parmesan.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut