Panzanella - Toscansk brödsallad
Panzanella - Toscansk brödsallad
12 ingredienser
Ingredienser
- 6 kvisttomater, mogna
- 2 paprikor, röd och gul
- 3 msk kapris
- 1 kruka basilika
- 3 msk svarta oliver, söta
- 0,5 bondbröd, dagsgammalt (gärna bakat på durumvete)
- 2 medelhavssardeller, skurna i bitar
- 1 klyfta vitlök
- 2 dl olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Olja och rosta paprikorna i ugn, på 200 grader, tills skalet släpper.
- Skär ner 3 tomater och mixa dem med 1 msk kapris, 1/3 av basilikan, olivolja, rödvinsvinäger och vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Sila. Dressingen är klar.
- Skala och kärna ur paprikorna och skär dem i rätt breda strimlor.
- Skär ner resterande tomater i mindre bitar.
- Skär bort skorpan på brödet och dela det i kuber.
- Blanda brödet med dressing och vänd ner tomat, paprika, kapris, oliver, basilika och sardeller.
- Låt stå i en timme, så det hinner gôtta till sig ordentligt.
- Garnera med oliver och basilika, servera.