0,5 bondbröd, dagsgammalt (gärna bakat på durumvete)
2 medelhavssardeller, skurna i bitar
1 klyfta vitlök
2 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
Gör så här
Olja och rosta paprikorna i ugn, på 200 grader, tills skalet släpper.
Skär ner 3 tomater och mixa dem med 1 msk kapris, 1/3 av basilikan, olivolja, rödvinsvinäger och vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Sila. Dressingen är klar.
Skala och kärna ur paprikorna och skär dem i rätt breda strimlor.
Skär ner resterande tomater i mindre bitar.
Skär bort skorpan på brödet och dela det i kuber.
Blanda brödet med dressing och vänd ner tomat, paprika, kapris, oliver, basilika och sardeller.
Låt stå i en timme, så det hinner gôtta till sig ordentligt.