Patty melt
Patty melt
9 ingredienser
Maffig macka att imponera med på brunchen.
Ingredienser
- 300 g nötfärs
- 2 gula lökar
- 10 cornichons
- 100 g emmentalerost
- 100 g cheddarost (lagrad 12 månader)
- 75 g smör
- 4 skivor formfranska
- salt
- peppar
Gör så här
- Stek ena sidan på bröden. Lägg på skärbräda med steksidan uppåt.
- Dela upp köttet i två biffar à 150 g. Platta med handen. Försök att inte överarbeta köttet. Salta och peppra generöst på båda sidor.
- Stek dem i smör på medelhög till hög värme så att de får en fin stekyta på båda sidor. Dra av pannan från värmen.
- Skala, halvera och strimla löken.
- Återanvänd pannan du stekte biffarna i. Lägg i ytterligare 25 g smör och sedan löken.
- Stek på låg till medelhög värme tills löken börjar ta färg. Den ska inte vara helt karamelliserad. Salta och dra av från värmen.
- Fördela löken på de två smörgåsarna.
- Hyvla rikligt med cheddarost på ena brödet och emmental på det andra.
- Lägg cornichons på ena sidan och karamelliserad lök på den andra.
- Hyvla ytterligare en ostskiva för både lök och cornichons för att köttet ska klistras ihop ordentligt. Lägg på köttet på ena sidan och slå ihop.
- Stek på låg värme i smör tills brödet är frasigt och gyllene. Vänd med fördel flera gånger tills osten smälter.
- Ta upp från stekpannan och dela toasten diagonalt på skärbrädan.
- Servera på varandra med en grillpinne som håller ihop dem. Lägg mackorna på tallrik med vaxpapper.