Roti - thaipannkaka

Roti - thaipannkaka
Foto: TV4

Roti - thaipannkaka

Av: Patrick - Gotland

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 min

Thailändsk pannkaka som steks i olja och serveras med kondenserad mjölk och florsocker.

Vintips från Patrick
Jean-Louis Rosé Brut, 59 kr, art nr 77119.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Pannkaka

  • 2,5 dl vetemjöl (eller rismjöl om man vill)
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl vatten, iskallt
  • 1 msk smör, smält
  • olja, att steka i

Till garnering

  • kondenserad mjölk
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienser.
  2. Knåda degen tills den är mjuk.
  3. Dela degen i fyra delar.
  4. Tryck ut degen i cirkelrörelser, fukta fingrarna med olja då och då.
  5. Degen ska bli så tunn att den nästan går sönder.
  6. Stek pannkakorna i olja.
  7. Serveras med kondenserad mjölk och man kan även pudra florsocker ovanpå. Om man vill kan man låta degen stå en stund och dra ihop sig men det går bra att steka direkt också.