Patacones

Markiz Talhaoui

Patacones

7 ingredienser

40 m

Patacones är ett gott snacks gjort på matbanan. Perfekt att testa inför helgen!

Ingredienser

portioner
  • 2 gröna plantains (matbananer)
  • havssalt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 ägg
  • 4 dl pankoströbröd
  • 4 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skär bort spetsarna i båda ändarna på matbananerna. Slå sedan in dem i vått papper, eller rena tyghanddukar, och värm i mikrovågsugnen på hög temperatur i ca 4–5 minuter.
  2. Låt dem sedan vila (fortfarande inlindade) i ytterligare i 5 minuter, eller tills det svalnat.
  3. Dra ur dem ur skalet och skiva dem i ca 1–2 cm tjocka slantar.
  4. Lägg bitarna mellan två skärbrädor (eller använd något tungt) och mosa dem.
  5. Salta bitarna sedan lätt.
  6. Blanda mjöl och paprikapulver.
  7. Dubbelpanera bananbitarna genom att först rulla dem i mjölblandningen, sedan doppa dem i vispat ägg och till slut vända dem i panko.
  8. Fritera bananbitarna i en fritös, eller kastrull, med frityrolja som är 170 grader i 4–5 minuter

.
  9. Servera med pebre.