Patacones är ett gott snacks gjort på matbanan. Perfekt att testa inför helgen!
Ingredienser
2 gröna plantains (matbananer)
havssalt
2 dl vetemjöl
1 msk rökt paprikapulver
2 ägg
4 dl pankoströbröd
4 msk rapsolja
Gör så här
Skär bort spetsarna i båda ändarna på matbananerna. Slå sedan in dem i vått papper, eller rena tyghanddukar, och värm i mikrovågsugnen på hög temperatur i ca 4–5 minuter.
Låt dem sedan vila (fortfarande inlindade) i ytterligare i 5 minuter, eller tills det svalnat.
Dra ur dem ur skalet och skiva dem i ca 1–2 cm tjocka slantar.
Lägg bitarna mellan två skärbrädor (eller använd något tungt) och mosa dem.
Salta bitarna sedan lätt.
Blanda mjöl och paprikapulver.
Dubbelpanera bananbitarna genom att först rulla dem i mjölblandningen, sedan doppa dem i vispat ägg och till slut vända dem i panko.
Fritera bananbitarna i en fritös, eller kastrull, med frityrolja som är 170 grader i 4–5 minuter .