Pastel de nata med frukt

NYHET
Pastel de nata med frukt
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Pastel de nata med frukt

10 ingredienser

45 min

"Ursprungligen ett portugisiskt bakverk i portionsstorlek. I vår tolkning gör vi om den här klassikern till familjestorlek. Med färdig smördeg behöver du endast göra denna otroliga vaniljkräm smaksatt med kanel och citron. Vi rekommenderar att toppa pajen med frukt för att bryta av mot det krämiga innanmätet." /Carla von Hofsten och Josefine Haamer von Hofsten

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 smördeg (med eller utan gluten)
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 kanelstänger
  • 2 citroner, skalet
  • 8 äggulor
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1,5 dl strösocker
  • blandad frukt (ex nektariner, jordgubbar, hallon att toppa pajen med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en pajform (23 cm i diameter) med smördeg. Skär bort överflödig deg.
  2. Koka upp mjölk, grädde,vaniljsocker, kanelstängerna och skalet från citronerna i en kastrull. Använd en potatisskalare för att ta skalet av citronerna, se till så att du bara får med det gula. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop äggulor, majsstärkelse och strösocker i en bunke. Häll mjölkblandningen över äggblandningen under omrörning. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och låt den koka upp under omrörning. När den tjocknat - häll blandningen genom en sil rakt ner i pajformen med smördeg.
  4. Baka pajen i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills den blivit gyllenbrun på ovansidan.
  5. Låt svalna och servera sedan pajen toppad med din favoritfrukt - ex nektariner, jordgubbar eller hallon!