Pastasallad med kyckling och curry
Pastasallad med kyckling och curry
16 ingredienser
20 m
Pastasallad är en riktigt smart och god rätt att ta med sig ut på picknick.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 500 g pasta
- 1 morot, riven (stor)
- 1 röd paprika, hackad
- 1 gul paprika, hackad
- 0,5 rödlök, hackad
- 2,5 dl edamamebönor, frysta
- 200 g grillad kyckling (eller räkor)
- rostade mandlar
- 0,5 knippe mynta
Dressing
- 5 cm färsk ingefära
- 2 klyftor vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 1 knippe färsk koriander [30 g]
- 2 citroner
- 1 msk currypasta
- olivolja
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente.
- Häll av pastan och skölj den i kallt vatten för att svalna.
- Blanda den avsvalnade pastan med morot, paprika, lök, edamamebönor och mynta i en stor skål.
- Häll dressingen (se recept nedan) över pastasalladen och rör om tills allt är täckt.
- Toppa salladen med kyckling, rostade mandlar och mynta.
Dressing
- Mixa ihop riven ingefära med vitlök, chili, korianderstjälkar, citronjuice, currypasta och olivolja. Smaka av med salt och peppar.