Pastasallad med fetaost och tryffelsalami
Pastasallad med fetaost och tryffelsalami
17 ingredienser
20 min
Snabblagad och lyxigt god pastasallad med goda grejer som soltorkad tomat, tryffelsalami, fetaost och krispiga sockerärter. Passar lika bra att ta med sig på picknicken som att duka upp på buffén eller servera som middag mitt i veckan.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 300 g pasta (gärna strozzapreti)
- 1 dl soltorkade tomater i olja, strimlade
- 50 g babyspenat
- 30 g rucolasallad
- 150 g fetaost
- 100 g sockerärtor
- 10 skivor parmaskinka
- 20 skivor tryffelsalami (eller annan salami)
Citronvinägrett
- 1 msk rödvinsvinäger
- 0,5 citron, saften
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk crema di balsamico
- salt
- svartpeppar, nymalen
Topping
- 50 g pinjenötter, rostade
- 20 g parmesanost
- färsk basilika
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Vispa ihop ingredienserna till vinägretten, smaka av.
- Strimla sockerärterna fint.
- Häll av pastan och spola i kallt vatten.
- Lägg pastan i en stor skål. Blanda ner strimlade soltorkade tomater, babyspenat, rucola och de strimlade sockerärter.
- Smula fetaosten över och ringla över dressingen. Vänd runt.
- Rosta pinjenötterna i en torr panna tills gyllene.
- Toppa salladen med parmaskinka, tryffelsalami, riven/hyvlad parmesan, rostade pinjenötter och färska basilikablad.