Pastasallad med fetaost och tryffelsalami

POPULÄRT
koket.se
Pastasallad med feta, chark och citronvinägrett
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Pastasallad med fetaost och tryffelsalami

17 ingredienser

20 min

Snabblagad och lyxigt god pastasallad med goda grejer som soltorkad tomat, tryffelsalami, fetaost och krispiga sockerärter. Passar lika bra att ta med sig på picknicken som att duka upp på buffén eller servera som middag mitt i veckan.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta (gärna strozzapreti)
  • 1 dl soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 50 g babyspenat
  • 30 g rucolasallad
  • 150 g fetaost
  • 100 g sockerärtor
  • 10 skivor parmaskinka
  • 20 skivor tryffelsalami (eller annan salami)

Citronvinägrett

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk crema di balsamico
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 20 g parmesanost
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten, smaka av.
  3. Strimla sockerärterna fint.
  4. Häll av pastan och spola i kallt vatten.
  5. Lägg pastan i en stor skål. Blanda ner strimlade soltorkade tomater, babyspenat, rucola och de strimlade sockerärter.
  6. Smula fetaosten över och ringla över dressingen. Vänd runt.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills gyllene.
  8. Toppa salladen med parmaskinka, tryffelsalami, riven/hyvlad parmesan, rostade pinjenötter och färska basilikablad.